Prajitura Albinita

de mimmi in Prajituri, 4 Ian 2012 | 23115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi :
  • 1 ou,
  • 3 linguri miere,
  • 3 linguri lapte,
  • 150 g zahar,
  • 100 g margarina,
  • 1 plic praf copt,
  • 400 g faina,
  • Crema:
  • 150 g unt,
  • 150 g zahar pudra,
  • 300 ml lapte,
  • 100 g griş,
  • esenta vanilie,
  • gem prune
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Albinita:

Punem la fiert laptele, mierea, margarina, oul batut cu zaharul si lasam la fiert pana se topeste margarina si zaharul. Cand compozitia este racita se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se framanta bine, dupa care se imparte aluatul in 4 parti egale. Din acest aluat ies 4 foi cu dimensiuneea de 28x23 cm. Intindem foile pe dosul unei tavi cu hartie de copt. Din cauza mierii, foile se intind destul de greu, de aceea trebuie rabdare si sa nu fie foarte cald in incapere. Le intindem „stropindu-le„ cu faina. Le coacem cca 10 minute si le lasam la racit.

Intre timp pregatim crema: Din lapte,esenta vanilie si griş, preparam un griş in lapte cu o consistenta mai tare. Frecam untul cu zahrul pudra, se pune putin cate putin in grisul racit si se amesteca pana se incorporeaza tot. Peste prima foaie se intinde ½ din crema, se pune a doua foaie, se intinde un strat de gem, a treia foaie, restul de crema si ultima foaie. Pudram prajitura cu zahar pudra si o tinem la rece peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Albinita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mena29 1

09.01.2012, 14:49

O prajitura buna buna pe care eu o ador

mimmi 1

10.01.2012, 21:04

E delicioasa !
Bonita,anunta-ma daca ai facut-o si ti-a placut !

symo 1

14.04.2013, 20:36

pe vremuri se numea"Claudia"?? sau doar se aseamana?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Albinita (reteta cu nr. 400)